Om mig

IMG_7899

Född 1992 och uppväxt i Hammarbyhöjden, en vacker förort i Stockholms län. Idag bor jag med min största kärlek i Hammarby Sjöstad, en plats som inte ligger långt från min uppväxts område.

Mitt liv är som att rita utan sudd: Jag planterade rabarber vid de stockholmska skärgårdarna, och vandrade i marockanska städer, tidigt på min livs stig. Flera år senare sa jag att matematik är min grej (skrev en masteruppsats) och älskade film på vägen dit (speciellt japansk film). Jag ser världen som fantastiskt underlig och grekiska filosofer inspirerar mig dagligen.

”Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns” står det på dörren i mitt hem. Jag känner även att livet är för kort för att bara göra en sak och använder de röda dagarna till att läsa lite vad som helst; men livet är också långt, och varje dag blir till ett tillfälle för härlig matlagning. Besöker du mitt kök, så serverar jag gärna en indisk linsgryta dekorerad med (vegansk) yoghurt och korianderblad.

Drömma är stort, och mitt stora mål är att lära ut matematik på högskolan och skaffa ett litet hus med egen trädgård. Min drömresa är från Tokyo till Wien till Venedig, och slutligen de grekiska öarna, där jag slappnar av med massa kalla drinkar, Nikos Kazantzakis böcker och tidskriften Time.

Just nu studerar jag nationalekonomi och matematik. Mitt mål är att kombinera mina kunskaper i matematik, statistik, filosofi och nationalekonomi. Vad det blir, det vet jag inte än – men jag vill forska.

Utöver studierna arbetar jag som amanuens på Matematiska institutionen vid Stockholms universitet. Av en slump är jag även viceordförande för Humanistiska fakultetsrådet på Stockholms universitet och webbredaktör för Stockholms Matematikcentrum.

Med min blogg vill jag uppmuntra folk att förstå ett liv utanför deras eget. Tveka inte att skriva, tveka inte att diskutera och tveka inte att vara dig själv. Med andra ord: Skriv gärna, diskutera gärna och var gärna dig själv.

Handskrift

Annonser

Jag skriver, alltså finns jag.

%d bloggare gillar detta: